10 põhjust, miks on oma majas hea elada - Finnlog

10 põhjust, miks on oma majas hea elada

Vaikus

Oma maja on vaiksem ja mürafoon üldjuhul oluliselt madalam kui kortermajades elades. Meeldivas vaikuses on hea välja puhata ja uut energiat koguda. Maja suurem pind võimaldab paremini ruume planeerida ja ka majasisesed suuremad müraallikad nagu pesumasin või kuivati paigutada elutubadest kaugemale.

Privaatsus

Eramaja puhul tekib kodutunne juba aiaväravast sisse astudes ja mis aitab luua ka suurema privaatsuse oma aia ja hekkide näol.  Suuremate kruntide puhul on tagatud hea privaatsus ka oma aias olles, sest naabrid jäävad piisavalt kaugel.

Turvalisus

Oma maja puhul tunneb inimene ennast tänu krunti piiravale piirdeaiale ja eraldatusele ka üldjuhul turvalisemalt. Loomulikult on ka oma majas vajalikud turvasüsteemid, kuid just eraldatusest tekkiv lisaturvalisuse tunne, olgugi et näiline, annab lisaväärtuse.

Koduaia võimalused

Oma koduaed võimaldab tegeleda oma iluaia või taimekasvatusega. Oma koduaia eest hoolt kandmine on küll pingutust nõudev, kuid oma ilusast ja korras aiast saadav rahulolu ja tegutsemisvõimalus annavad palju enam tagasi.

Puhke – ja lõõgastusvõimalused

Oma koduaeda saab rajada oma välibasseini, kus igal suvehommikul enne tööle minekut väike suplus ette võtta. Õhtul aga saab oma grillinurgas hõrgutavaid toite valmistada ja mõnusaid söögiõhtuid terrassil ette võtta.

Lastele saab oma aeda rajada ronimis-ja kiikumislinnakud, mis lapsi rohkem õues hoiab.

Hobitegevused

Oma majas on rohkem ruumi oma hobide harrastamiseks või hobidega seotud varustuse hoidmiseks. Näiteks oma raamatukogu tuba, oma töötuba puutööde teostamiseks, oma tööruum suuskade hooldamiseks või jalgrataste parandamiseks jne.

Koduloomad

Oma lemmikuid on oma majas lihtsam pidada ja loomadel ka suurem vabadus oma koduaias ringi joosta.

Suurem sõltumatus oma majasiseste tegevuste ja ürituste korraldamisel

Oma majas ei pea sünnipäevapidu varakult lõpetama, et naabreid mitte häirida.  Oma eramus võib soovi korral ka öisele ajale nihkunud koosviibimisi – pidusid edasi pidada, kuna müra ei kandu majast välja naabreid häirima.

Parkimiskohad

Oma maja puhul pole muret parkimiskohaga, oma aeda saad rajada parkimiskohti piisavalt või ka rajada garaaži või varjualuse.

Kodukulud

Oma majas saab igakuiseid majaga seotud kulud hoida sageli oluliselt soodsamad kui korteris elades. Võimalik on reguleerida kütteperioodi algust või lõppu täpselt enda soovide järgi.