Suured klaaspinnad palkmajas - Finnlog

Suured klaaspinnad palkmajas

Kui öelda sõna “palkmaja”, kerkib suurele osale inimestele silme ette mõni “Eesti Vabaõhumuuseumis” eksponeeritud vana taluhooned, mis oma massiivsete rookatustega on otsekui maadligi surutud ja mida iseloomustavad väiksed aknad ja madalad ukseavad. Esmapilgul palkmaja ja suured klaaspinnad kuidagi kokku ei käi.

Palkmajade areng

Palkamajade arendustöö pole aga peatunud ja suuremate klaaspindade kasutamine palkmajas ei ole enam takistuseks. Iseäranis häid lahendusi suudavad pakkuda liimpuidust palkmajade pakkujad. Heaks näiteks on Finnlogi modernsed funkstiilis majad, mis kasutavad julgelt ja palju suuri klaaspindu.

“Klaaspinnad muudavad maja õhulisemaks, avaramaks, valgusküllasemaks ning arhitektuurselt mitmekesisemaks.”

Liimpuitmaja tehnilised lahendused ja väiksem seinte vajumine võrreldes täispuidust palkseinaga, võimaldab pakkuda toimivad ja töökindlaid lahendusi kõrgetele klaaspindadele.

 

Palkmaja aknad

Palkamajja sobivad kõige paremini puitaknad, mis puitmaja olemusega kokku sobivad. Suured klaaspinnad üldjuhul tehakse mitteavatavana, kuid alati jääb igasse ruumi vähemalt üks avatav aknapind või terrassiuks.

Puitakna paksem raam aitab rõhutada maja arhitektuuri ja iseloomu ning loob majale ka suurte klaaspindade puhul oma visuaalse rütmi.

Suuri klaaspindasid ei tasuks ka karta suuremate küttekulude tõttu, kuna akende soojapidavus on oluliselt paranenud ning meid ümbritsev järjest soojenev kliima tasandab neid kulusid.

Suured klaaspinnad paigutatakse enamasti maja privaatse siseõue poole ja mis avanevad terrassile  ning otsekui pikendavad eluruume ja muudavad terrassid koos terrassimööbliga otsekui eluruumi osaks. See sunnib märkamatult oma suvise elu viima rohkem majast avatud terrassile ning nii aitab avatud klaaspindadega maja meie elustiili muuta ja rohkem värskes õhus viibida.

Kokkuvõttes saab öelda, et tänapäeva palkmajad, iseäranis liimpuitmajad, võimaldavad kasutada kõiki modernse ja kaasaegse maja elemente, mille hulka kahtlemata kuuluvad majja palju valgust  toovad suured klaaspinnad. Vali kaasaegne palkmaja ja naudi avaraid vaateid!