Kodu - investeering iseendasse - Finnlog

Kodu – investeering iseendasse

Iga laps teab, et koolis tuleb korralikult õppida, koguda tarkust ja laiendada silmaringi. Koguda uusi teadmisi, mis on ühtlasi oluline investeering kogu eluks, et elus ettetulevate probleemide ja väljakutsetega hakkama saada. Elame infoajastul ning  tarbime aina rohkem uut infot ja kogume uusi teadmisi, et kiirelt muutuvas maailmas oma kohta leida. Kuid lisaks teadmistesse investeerimisele vajame ka muid investeeringuid.

Kas oma kodu on investeering?
Oma kodumaja on rahaliselt suur investeering. Selles pole mingit kahtlust. Kodu rajamine on enamike inimeste jaoks kõige suurem finantsotsus ja rahapaigutus, mida terve elu jooksul sageli ainult korra või mõned korrad tehakse.

Iga investeering eeldab, et see toob jooksvalt mingit kasu või loob väärtust. Rahalises väärtuses nõuab maja pigem jooksvaid halduskulusid ning üldjuhul iga maja väärtus ajaga hakkab langema. On küll erandeid, ennekõike väga heas ja unikaalses asukohas oleva kinnisvara puhul, kuid üldiselt ei loo oma maja ehitamine rahalist lisaväärtust (kui jätta kinnisvarabuumi perioodid vaatluse alt välja).

Kodu on ennekõike investeering iseendasse ja oma peresse
Kodu peab olema koht, kus on hea olla, kus saab välja puhata ja tunda ennast turvaliselt ning hästi. Kodu rajamine on igal juhul investeering iseendasse ja oma pereliikmetesse. Mida paremini sa ennast oma kodus tunned, seda paremini saad hakkama ka väljapool kodu. Kodu on jõu ja energia allikaks.

Inimene vajab tasakaalu, et teha oma tööd, suhelda sõpradega, tegeleda oma harrastustega ning saada tuge ja anda seda oma pereliikmetele. Sellise tasakaalu saavutamine nõuab keskendumist ning rahu ning seda võib leida eeskätt oma kodust. Seetõttu on investeering oma kodusse hindamatu ja oluline. Hoolitsedes oma kodu eest, hoolitseme me iseenda eest!

Seetõttu tasub oma kodu rajades mõelda ennekõike sellele, millises keskkonnas, millises koduses keskkonnas sina ja su pere võiks olla, et tasakaalu endas ja meid ümbritsevas kõige lihtsam leida oleks.

Palkmajas ümbritseb inimest looduslik ja naturaalne keskkond. See on palkmaja vaieldamatu eelis ning aitab inimesel tunda ennast oma kodus rahuliku, tasakaaluka ning loodusega kooskõlas olevana. Palkmaja on investeering paremasse elukeskkonda, paremasse tervisesse ja töövõimesse!

Kodu peaks olema koht, mis annab rahuolu kui paneb sind unistama ja neile unistustele järgnema.